30 Seconds To Mars - Ukrainian Echelon

Объявление

Добро пожаловать на форум… Внимание! Важные темы и новости закрыты от гостей

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » 30 Seconds To Mars - Ukrainian Echelon » Текстовые работы » Jupiter( Палаючим серцям присвячується...=)

Jupiter( Палаючим серцям присвячується...=)

Сообщений 31 страница 60 из 98

31

Erynna написал(а):

Просто такi речi здаються менi чимось на кшталт епiчного, наче бард розповiдає пiд супровiд муз. iнструменту.

Понял-понял  :yep:

32

Пополняю запас... ^^ ...

"Ще одна весна"

Мої крила сплять у квітах,
В тихих сонця спогляданнях,-
Все,що музика створила
Своїм райдужним звучанням.

Світло світить крізь дерева.
Життя в листі винограду,-
Для бажання більше треба,
А для щастя це достатньо.

Білі квіти вірять небу.
Пелюстки прозорі тануть.
Вітер Франції парфуми
Простягнув на милі щастя.

Земля дихає і сяє.
Рада,що усе скінчилось.
Вона знову починає
Життя перше і єдине.

Це для тебе і для мене,
Це для всіх-ще раз і знову,-
Адже щастя-нероздільне,
І не віддане нікому.

* * * * * * * *

Ненастанно,просто в морду,
Ти ж ще скажеш"-Я живу!"-
Як ти мертвим жити можеш?
"-Ні,я більше так не буду!"

Ти не мрійник і не смертний.
Не молитви перше слово.
Не із тих,хто хоче стерти
Богом писані дороги.

Мандрівник-не ти,дитинко,
Не Творець,не Руйнівник.
Ти-тоненька павутинка,
Що розірветься із вітром.

Непомітна частка пилу,
Не яскрава,не бліда,-
Ти з води прозора крига,
І ,як скло,така ж ламка.

Ти немов тварина хижа,
Хіттю зламана й забута.-
Як усі,ти хочеш жити,
Просто жити,як небудь.

Ти особина цікава,
Ти низький і драматичний.
Ти для тих,хто краще знає,
Хто й для чого має жити.

Ти-це дійсність історична.
І про тебе ще напишуть.
Як про шрамчик непомітний
На прекрасному обличчі.

Ти це той,кого жаліють,
Ти-це тисяча облич.
Ти й сказати вже не вмієш,-
Тільки брешеш,фраз є безліч.

Ти не унікум проклятий,
Ти не геній й не індіго.-
Ти це той,кому насрати.
Куди дінуть його тіло.

Ти не Власник.-Орендатор!
Ти здаєшся на прокат.-
Хай твої залізні лати
Вбережуть тебе від страти...

А вот этот,по-моему,больше всего удался :

"Колекціонер"

В снах заплутались обійми-
Хто ти й де тебе шукати.-
Чую холод,тихий й білий
Там,де хочеться кричати.

Там,де вітряно й самотньо,-
Я же літо більше люблю!..-
Може втрачений до болю,
Може той,хто вбити хоче.

Ти не знаєш куди бігти,
Відлітати,володіти,-
Знову маску хочеш вдіти-
Не бреши,ми вже не діти.

Ти убив свою усмішку.
Своє серце задушив.
Ти,наївний,все ще віриш
В користь й щирість власних вчинків.

Подароване зусилля:
Стану тим,кого захочуть,
Може так я і загину,
Але лишу щось по собі.

Я дарую їм свій образ,
Ідеальний та примарний.
Все,що дорого,я хочу
Засушити як гербарій.

Нові лінзи вибирати,
Магнетичні та холодні.-
Я не маю що втрачати,-
Вбитий вовк,муляж голодний.

Ненаситний до невинних,-
Я-Хранитель галереї.
Лезом ріжу я катини,
Що на стіни сам наклеїв.

Найдорожчі і найкращі,
Тільки я їх зміг придбати.
Тільки в мої ніжні руки
Вони мріяли віддатись.

От дурні.-це все лиш фарба,
До якої я не хтивий.
Мені просто лиш цікаво,
Як Вбиваються картини.

Як все те,що хтось створив вже
Власноруч поріже вени,
Як дурні і хтиві дівки
Самі кидаються з скелі.

Це так смішно-знов почути
Оте звичне "я так люблю".
Розірвавши,щей забути.
Роблячи невинне личко.

Ти засудиш й знову зцілиш,
Бо це я дав тобі сили.
Знову скажеш: -Помилився.
Він ще зміниться,я вірю.

Вір,дитинко,-ти на черзі,
Твоє місце на стіні,-
Особливе,прямо в ценрі,
Прямо з лезом у руці.

Отредактировано Jupiter (5 Май 2010 12:11:19)

33

Jupiter
Повторюся: ну вас и "прошибає"))) я аж білою заздр...

Перший вірш на диво красивий та весняний, а іншы два - можливо, схожі чимось? Чи, може, схожі мiж собою ті образи, до яких автор звертається на "ти"? Як завжди оціню ідею - знову ж-таки, людина в усіх її проявах, а зараз саме - темна сторона її душi. Гарні слова, гарні метафори, представляється картина.

Jupiter написал(а):

А вот этот,по-моему,больше всего удался :

Ти не помиляєшься, хоча перший зовсім відрізняеться від двох останніх. I, все ж, ці два останні дуже схожі. Наче читаєш суіыльний вірш, поему, точніше. Так буде вірно, гадаю.

34

Перший я писала на день  раніше,а останні два в один день,один за одним,можна сказати,-так,що це не дивно,що перший суттєво відрізняється від двох наступних.

А от нарахунок образів,то в другому немає ніякої конкретики,просто зібраний так сказати один "підвид" людей,одна сфера існування,зі схожими принципами.А в "Колекціонері" розповідається вже про більш конкретну людину зі своїми особистими тарганами і бзіками.Я люблю писати про дивних людей,у всіх проявах цього слова.Прочитала силу-силенну книжок по психології,парапсихологіїї,трансерфінг реальності і все таке,тому мені цікаво ритися в темних закуточках людської душі...хоча це і не чесно...

Дякую за перегляд   :glasses:

35

Jupiter

Jupiter написал(а):

в другому немає ніякої конкретики,просто зібраний так сказати один "підвид" людей

Це зрозумiло якраз, чим саме вiн вiдрiзняється вiд "Колекцiонера". В "Колекцiонерi" образ бiльш чiткий (i це виявлється навiть у тому, що вiрш має назву - характеристику :glasses:  ). Але в тiм-то й справа, що вiршi, написанi один за одним, скаладенi на одному спiльному подисi.

Jupiter написал(а):

мені цікаво ритися в темних закуточках людської душі...

Ну, такi речi якраз и вiсвiтлює худ.лiт) при чому дуже вдало.

Jupiter написал(а):

Дякую за перегляд   :glasses:

Та нема за шо. Люблю спостерiгати за розвитком))

Отредактировано Erynna (7 Май 2010 12:19:46)

36

:flirt:

37

Одна з моїх новел :

«Ранковий реквієм»

Починається нова історія
Починається нове життя

Сонячний весняний ранок
Із настанням ранку знову відкривається світ. Тихо і нечутно розпихнулися вікна і в кімнату влетів свіжий вітерець – він так чудово пахне бузком і яблучним цвітом – такий же прозоро-рожевий і небесний, він колихає янгольське блакитне небо сьогодні, утримує його на плаву, ніжно здіймаючи тільки маленькі хвильки, невеликі кульки ванільного морозива розкиданого по небі срібноволосими пустотливими ангел очками, – мініатюрні пухнасті хмаринки.
Вітер знову і знову закидає в кімнату широке сонячне проміння, – божі сходинки, якими завжди підіймаються твої найпрекрасніші мрії, – тому під сонцем так приємно стояти, так тепло і радісно, а все то, що ти знаєш, що тебе почули.
І кожен день, моя кімната наповнюється густою золотистою фарбою, і тоді все починає сіяти, - світ наповнюється світлом, тонким мережаним світлом, у якому плавають маленькі срібні пилинки, вони такі яскраві і радісні, що ти обов’язково примружиш очі, подивишся на них, а нестримна радість виллється щасливу неприборкану посмішку, – це ти немов заново згадав дитинство, побачивши на стіні відбиток неба, – у твої ранкові мрії ніжно вплітаються казкові репліки.
Сонячний промінчик повільно заповз на подушку, і розплющивши очі від ранкового сну, тепло розтікається по моїй щоці. Від його гарячого погляду вмить зникає сон, просто пробуджується непереривне бажання творити життя. – бажання жити. Зіниці палають, посмішка горить – на дворі весна – пізня, мелодійна, зелена, це майже літо, проте ще не зовсім, ще щось спить – спить спека, спить пристрасть. А за вікном… – я заглядаю у нього, вірніше я поринаю в цей зелений вихор буйств і фарб, намагаюсь схопити цю останню секунду мого чи не найпершого літнього світанку, це ще не все, –те ще буде!..
За вікном, ні, – там, на волі, й твориться життя: – вітер танцює серед дрібних жовтих суцвіть, що майже стеляться по землі, він грається із ними, ловить за ноги, за руки, підкидає до небес, у сонячний вихор, і знову у майже безсилому блідому польоті опускає на землю, встеляючи її тепер вже освяченими клаптями неба, дрібними сонячним посмішками, і цей вир кожним своїм порухом, кожним звуком засвідчує невід’ємність свого колоритного існування. Сонце тут можна побачити і почути всюди і у пташиному співі, у веселому дитячому сміху, у ранковому шелесті колиски та схованки моїх вільних мрій – сонячному сплетінні листя винограду.., проте я не торкаюся до сонця ніколи, – це заборонено.., – але ж це не все?.. – Ні?, це не все. Бо я бажаю більшого моя душа сьогодні бажає більшого. Я хочу літати.
Нас чекає шлях геройств.
Сьогодні
Над столом у мене ціла колекція поглядів, миттєвостей життя, – маленьких і великих фото, кадрів кіноплівок сотні очей, що дивляться не відриваючи погляд ні на секунду, ні на мить не притуплюючи зір – щохвилини сміливі, щохвилини дикі. Кожні з них – це я сама, вільні нікому не належана. Їх можна розглядати годинами, щоразу ти знаходитимеш щось нове, щось неймовірно страшне і таємниче, навіть за непорушним фасадом замріяної китайської погоди, – всі завжди щось приховують, це природно. Про що ж це я? – Ах, так, – надворі був ранок. Є.
Ранок – це діло святе. Ранок – це життя як явність. Ранок – це явність життя. Це поява Сонця на Нашому горизонті. Це витончена порцелянова лялька із смужного сонця на блідій рожевій щічці. Це круасани і гаряча кава. Це теплий запах парфуму і долька апельсину.
Ранок… Мені іноді теж хочеться спати, а ніч – вона стомлює. Я бачу зорі, так, я можу, але від постійного споглядання на них страшенно болять очі, зрозумій мене правильно.
Ранок – це можливість ввечері змити макіяж, і саме зранку я розчісую свої відьомські коси. Я не відчуваю втоми, я вічно щаслива. Напевно існує якась рушійна сила, яка постійно відштовхує мене вперед. – Сумно. Мені її шкода, адже хто дасть їй відпочинок, відпочинок моєму ангелу, – інколи ж так хочеться вимкнути ці осяйні качелі, цю анокаліатичну гойдалку слави, – термометр щастя…
Але ж ранок швидко минає.
Настає час ночі. Ночі, коли пробуджуються звірячі інстинкти. Ночі, коли п’яні зірки падають з небес. – Ще одна п’яна ніч. У темному світлі імжиться Місяць. Знову я сама, знову на небі тихо. Небо чекає. Зорі сплять. Вони поринули у тепле чорне море, безмежне і безнадійне, безтямно і наївно мерехтять, похитуючи золотими тілами. На мене дивляться. Мене бачать. За мною спостерігають. За п’яного нічного марева виглядає повний Місяць, – він чекає мого ходу, він – моя єдина крапля свободи. Ранок був лише початком, остаточно пробуджуюсь я саме зараз. Пробуджуюсь, щоб створити новий день, у надії на ще один шанс. Ти повинен був побачити мене, вночі я не залишаюсь непоміченою, – тоді всі знову говорять тільки про мене. Тоді всі бояться мене, я чую їхній жах, я бачу його, – я бачу їх наскрізь.
В цей час я завжди сміюся першою. А зараз?, зараз ти чуєш мій сміх, мій такий улесливий сміх? – Це просто ніч так діє на мене, і Місяць у повні.
На вулиці так темно і лячно. Не чути ні звуку, холодно і вітряно, – як раз для мене. Як раз так і саме зараз. Саме зараз Місяць кличе мене, саме зараз. Саме зараз я розкриваю крила і просто відлітаю у розчахнуте вікно, – я лечу.
У звичайній нічній сорочці, про стоголова і нерозчесана,зараз я така яка є, зате з крилами. Під Місяцем я стою хижою.
Дерева, будівлі, мости і невеличкі баніти – все пролітало повз неї, а її тонка прекрасна постать, немов гнана вітром, неслася все далі і далі від міської метушні. Крик дикого птаха супроводжував її потім над нічною сплячою безоднею, – на вулицях починали гавкати пси і вити на Місяць, дерева немов оживали, і струшуючи з себе вороняче птаство, підкидали його до небес, з неймовірним шумом і шелестінням крил. – а вона сміялася і летіла далі, ще далі. Маленькій Ліліт немає місця на іконі.
Що я вам скажу…– ха-ха!, – у неї з грудей вирвався істеричний сміх, – це дивовижно такого задоволення ще світ не бачив – від польоту захоплює дух, а вітер б’ється у лице так сильно, так різко і невідступно, що я підіймаюсь все вище і вище. Місто падає у ніч, і на вулицях так тихо, що у свисті вітру я невимовно добре чую свій істеричний дикий сміх.
Піді мною виникає чудової краси краєвид, і спустившись нижче, я бачу як внизу, в шаленому темному лісовому вихорі закручуються порослі мохом дерева із вивернутим корінням, на якому брат-вовкулака виє на Місяць, і знову стає людиною – у нього прекрасні очі, – я чіпляюсь за коріння та зарості, вони хапають мене за руку:
– … Залишися з нами, залишися!
– Ти наша красуня, ти наша!, – шепочуть.
– …Русалонька!..
– Ти душа цього лісу, сестричко, залишайся із нами!.. – кричать м’які примарні голоси, з листя виринають бліді руки лісових мавок, що хапають за ноги, за стегна, вплітають у волосся квіти, – білі, а ще барвінок, – я відчуваю як на голові вмить заплітається тугий щільний вінок, такий чіпкий, – я стаю продовженням цього лісу, ще однією зеленою ліаною, ноги тримають мене землі. Трави, – м’які, ніжні, ласкаві, – тягнуться до мене, хапають за волосся – це вони мене хапають, не бажають відпускати руду сміливицю.
Вітер дме так сильно, цей нічний жорстокий вітер, вітер переможних пророкувань, вітер разючих змін, – холодний, моторошний, темний, – він пахне водою і ліліями, прозорими водяними ліліями, – так тягне мене до води, на цю чорну теплу гладь озера,куди русалоньки заманюють своїх раптових гостей, – я відчуваю їх поряд, я чую їхній дзвінкий сумний сміх, так далеко, так жалібно, так… спокусливо?.. – Сестрички, я обов’язково повернусь, просто не зараз, не зараз, треба почекати, почекати. Мої рідні, я так сумую за вами…
Дерева відпускають мене, вони поступаються, вони ховаються  в сутінках, ховають своє чіпке гілля для раптового заблукалого, що можливо знайде тут спокій. Він буде слухати тонкий дівочий спів, він буде гойдатися на лататті доти, доки не відчує себе абсолютно вільним, доти, доки його не заберуть.
Це ж смішно, дурненький, – всі вони такі, ці люди, – сліпі перед красою, безсилі немовлята переді мною.
В лісі холоднішає. По землі починає стелитися туман – мені тут вже не раді, – я знову здіймаю крила вверх, темні, шелестячи, нестримні на них несуся до свободи, до білого осяйного Місяця, до зірок, до тієї колиски мрій, де я ще не зовсім маленька, і де вплітають блакитні стрічки у біляве волосся порцелянової ляльки.
І все ж, – не будемо про погане. А ви знаєте як живе нічне місто? Ні-ні, я не маю на увазі – банально – вогні мегаполіса, – я зовсім про інакше. Я про інакше задоволення. Це так захоплює – підлетіти до простого-простісінького нічного перехожого, нечутно так підлетіти, зовсім нечутно, і зараз – опинитися у нього прямо перед обличчям, повиснути вниз головою. Щоб він бачив, як гойдається у повітрі твоє темне волосся, щоб він дивився у твої перевернуті чорні зіниці, бачив твою хитру посмішку і знав що буде із ним далі, щоб він відчув дихання останнього моменту слави. Він лякається, він боїться… А ти просто зникаєш у пошуках нової жертви, нової безнадійної пародії людини.
А ще чудово стояти на мості. Коли Місяць у повні. Коли Місяць у повні я можу все. Я можу літати над лісами, вигукуючи найнепристойніші фрази, божевільно виспівуючи наймоторошнішими голосами, немов навіжене створіння, немов скажена відьма, остання зоряна Ліліт.
Я бажаю більшого. Я завжди бажаю більшого, а чого вартуєш ти? – Я ось маю крила, сьогодні я на нічній прогулянці, кожного дня це роблю, просто не можу без відчуття холодного потоку свіжого дикого вітру моєму, заплутаному від швидкості, густому рудому волоссі.
Ніч – це моя стихія. Вночі я не сплю. Якщо чесно, то я взагалі не сплю, просто мистецьки видаю це за реальність, за таку собі не змінну логічну дійсність.
А насправді все інакше, се набагато складніше. Я не просто якась там русалка, нещасна кіморочка, – я сила. Сила, що керує тобою, кожним твоїм порухом, я слідкую за тобою, я знаю куди ти підеш, а все тому, що це я змушую тебе все це робити, – я та сила, що тебе, сонячна людино, я твій єдиний промінь блідого, останнього світла, я – твоє безвихідне спасіння, без права на порятунок. Я – твоя реальність.
Справжня, темна і неприборкана, я знаю як відімкнути цей сейф, цю скриньку Бандори – я все знаю, тапер можеш боятися. Тепер я не граюся. У мене величезний розмах крил, і знаю що мені потрібно.., –вона ривком підскочила із кам’яної глиби і з шумом здійнялася на сильні крила.
… Взимку, коли Сонце заходить швидше, я живу довше, я маю більше сил, чомусь. Не думайте що я була вся зіткана із трав та квітів, – це брехня що про нас кажуть, – ми такі ж як всі решта, ми мало чим відрізняємося – нас майже не відрізнити.
Проте, настає час, цей час – мій улюблений, час, коли і на моєму полі розквітають ромашки, час, коли мені надають право сміятися першою, – мій час мисливця.
Яке це божество – відчувати страх! Відчувати його і сміятися у відповідь. Це вартує того, щоб жити як вигнанець, обдертий ікластий вигнанець.
А як колись було чудово, чудово коли ми з сестричками співали пісні в нічному лісі біля ватри, коли ми гралися із маленькими заблукалими хлопчиками, кличучи їх все далі і далі, у глиб темних хащів, – це було так весело… Можливо мені ще можна повернутись – вони приймуть мене назад, обов’язково, я впевнена. Тоді одним убивцею стане менше… – Вони ж казали – «залишайся!..» – Одним мисливцем стане менше…
…Була ніч. З темної гущавини лісу доносився тонкий дівочий сміх. – Розважаються, – тихо прошепотіла Ліліт, і зробила крок у лісові хащі…
Всі дивляться на мене: з дерев на мене світять великі жовті очиці моїх колишніх подруг, ні, вони нічого мені не зроблять, вони такі ж, як і я зараз; в небі збирається маленький відьомський шабаш, – веселі дівчата, проте з причудами, їх інколи треба стерегтися; а ось я вже бачу тих до кого я прийшла.
– Сестрички!.. я вас так давно не бачила! Візьміть мене до себе, любі, – і вона знесилено впала на траву. Підхопивши її мавки почали кружляти у швидкому танку, схоплюючи на льоту все більше трав, затягуючи у швидкий вихор:
– Приймаємо тебе, сестричко!
– … Приймаємо!..
– …Ти наша, наша!..
          …не відпустимо!..
– Залишайся з нами!..
                    … з нами!..
– Ми разом зустрінемо світанок!..
                                       …світанок!..

Минула ніч. Швидко минула. Настав світанок, і щось мелодійне заспівало…
Настав світанок!..
Ліс наповнився сонцем, його проміння пронизувало кожний міліметр зеленої гущавини –він був неначе в казці.
Мені стало тепло і добре.
Нарешті стало тепло і так захотілось доторкнутися до гарячого проміння. Я вийшла на сонячну галявину і аж тоді потягнулася від сну. Було добре.
Так тепло і добре, що мені захотілося літати. Знову.
Літати вдень
Я простягла руки до сонця і полетіла.
Па-па, Білий Світе!..
Ще мить і вона зовсім розчинилася у золотому проміні сонця, а на землю все падали маленькі срібні блискітки – казковий зоряний пил, – її пробачили. На місці де вона стояла виріс кущ папороті.
Сьогодні вночі він зацвіте. Зацвіте. Коли сестрички знову співатимуть лісових пісень. Коли сестрички чекатимуть заблукалих подорожніх.

38

Ще одна...Про Ешелон... :

«Лезо землі»

Я стою тут.
З відкритими очима і посмішкою.
З відкритим серцем – я дивлюся вниз.
Одним днем пізніше – я запізнилася.
Днем пізніше: Світ запалав лише вчора.

Останні кроки, я чую свої кроки, разючі вогняні, невичерпно безнадійні, – тут я балансую над прірвою. По тонкому лезу горизонту, охопленого яскравим танцюючим полум’ям. Сонце опускалось так низько – воно обняло все наше небо, зробивши його невимовно розжареним – воно зайнялось навіки.
Чути суцільний крик: – у сонці палають зорі . за Сонцем іде бійка. Бійка за новий початок. За Останній день Кінця.
Останні істоти безсило тримаються на лезі вогняного обрію, вони безпорадно висять над прірвою. Розвернутися і подивитися назад так важко. Майже неможливо.
За нашими спинами іде бій. Палаючі серця у вихорі нищівної війни. Земля іскриться. Чути звук шабель, іржавих античних мечів, – і в моїх очах відбивається вогонь солодкого бою – грають яскраві блискучі вогники кольору займистих пелюсток червоного маку.
Роздають місця на Сонці.
Декотрі наздоганяють Нове Життя, біжучи по розпеченій землі, вдалині від своїх мрій, десь між Небом і Пеклом. Землю охопило полум’ям. Збирають нові Секрети, наші власні, продаються за ще одне місце спасіння. Збирають останню зброю, топчуть останні уламки неба, тікаючи у епіцентр багряної куряви.
Будується Нова Ера. Ера нової Людини. Нового її поняття.
Час забути минуле.
Час бігти на схід сонця.
У моїх очах, у твоїх очах, у їхніх, – блищить смуга вогняної ночі. Ми всі чекаємо. Ми стоїмо тут.
Чекаємо коли запалять Сонце. Коли відкриють шлях. Коли прозвучить команда «Вперед».
Народившись вже давно, – сьогодні день нашої великої правди. Правди Правителів цього світу, кожного з нас із мечем і щитом – час Творців. Унікальні і розумні, борці і переможені, діти і матері, раби і імператори, – нас мало, проте сьогодні нас об’єднала одна палаюча грань, грань нашої свідомості, що сплітає руки, об’єднує у єдину лінію і підіймає їх у небо, заради створення Нового Початку.
А сходи до Сонця ломляться. Життя вже нічого не вартує. Всі поспішають на Нову Землю. Вогонь вже в наших очах, він тут народився і створив нашу сутність, – вони не помруть на Сонці, просто зіллються в одну войовничу масу. Просто сьогодні творять нову реальність.
Ми всі чекаємо вказівки. Чекаємо першого спалаху, що вкаже на нашу чергу розпочати бій. Тоді можна буде згадати минулий день. Тоді тебе вже не проштрикнуть розпеченим списом, тоді Лезо Землі займеться новим вогнем події: «Ще не все втрачено!» – прокричать окремі, винні опустять зброю. Тоді промова зможе бути почутою.
Шукаючи нове поле бою, ще не охоплене жаром війни, – згадається чисте мирне небо із білими хмарами, згадається веселка і надія в очах заблуканого зустрічного, згадаються краплі дощу на віях і теплі струмки із мирним сонячним промінням, згадається наш перший хибний крок. Згадається наш перший крок в битву.
Ми нагадаємо вам життя до того як розпочалася пожежа. Нагадаємо життя, що існувало за гранню цього войовничого горизонту. Адже десь там за Обрієм ми жили колись, ми були щасливими. Ми були ідеалістами.
Втрачені.
Мільйони втрачених сердець, – сьогодні вони говорять у вогні.
Час настав.
Сьогодні останній день. День, коли ми ще маємо шанс відкрити шлях до свободи. Відкрити загони і випустити їх з шаленим биттям полум’яних сердець.
Сьогодні час робити висновки.
Час приймати рішення.
Не час тікати подалі – час діяти. Час творити новий світ – на уламках згорілого.
Час зробити свій внесок, а не стояти осторонь. Ти ж бачиш що робиш все не так!
Час зрозуміти прості істини. Ти вирішуй, а ми всі будемо чекати. Чекати твого рішення. Мужнього і незалежного.
Ми – творці нового світу. А яке твоє виправдання? Ти один?.. Ні, брешеш – ти завжди мав шанс здійснити вибір і очолити війну за мир. А ти просто примкнув до вогняної зграї.
Ми не святі, ми не з неба.
Ми не месії, ми не янголи.
Ми – воїни. Ми – борці за правду.
Ми борці за ідеал людини.

Ти вирішуй, бо ми всі чекаємо, об’єднані однією ідеєю. Нам цікаве твоє рішення.

Творячи Новий Світ разом ми сила! Ми єдині!
Разом

Нам не байдуже.
Ми всі чекаємо.
На старті.
Чекаємо, доки догорить остання смужка горизонту.
Чекаємо, доки догорить остання смужка Землі.

39

«Фенікс»

Він народився знову. Народився знову, щоб врятувати тебе. Тепер і не озираючись. Знову рятувати світ. Знову палати у вогні.

Пекло його не приймає, – він вигнанець. Він свята істота із чудовими очима сповненими болю. Тихі і палаючі, із жагою свободи, із вічним ревінням до епіцентру вогню.
Він летить на сонце. Щодня – на разюче і постійно кипляче, із клаптиками смоляного диму, із криком зірок біля нього висячих, із незабутнім мільйонним досвідом, яке воно передавало із покоління у покоління, вселяючи віру не в одну людину, даруючи гарячий пекучий амулет своїм обранцем… – Він був Там.
Обранець Сонця. Палаючий посланець диявола. Він – птах вічної надії. Постійний блукаючий по вершинах незнайомих гір, – він не вірить у правду. Він втратив віру.
Він не носить хреста. Щодня і щосекунди він молиться до Сонця, благає дати зайву пару годин…– але ні, для нього вже все вирішено: – він простий зрадник темряви.
Він висить між небом і землею, він мріє десь між Небом і Пеклом – він купка втраченого попелу. Він проживає знову і знову один і той же день, щодня повторюючи його детально чітко, без шансу на хибний крок. Йому це так набридло.
Він хоче волі, хоче хоч раз в житті торкнутися до Сонця – але життя не наділило його такою місією, – це кара йому. Щоразу простягаючи крила до своєї яскравої полум’яної мрії – він займається, дико палаючи у вихорі брехні, зрад людських – він несе покарання. Покарання за те, що одного разу він схотів зрівнятися з Богом; покарання за те, що одного разу продався сатані; покарання за те, що одного разу він схотів правити світом.
Невіруючий цинік, він одного разу втопив душу десь на сході сонця, там, де народжується світ. Тоді він зрадив людство і тоді людина продажна і злопам’ятна його не пробачила: вона покарала його, просячи Бога про справедливість. Колись він був борцем за правду, за чистий Світ, проте його не так зрозуміли. Вони не побачили наміру. Вони прийняли його за кривду. Але одного разу намір створив Світ.
Надто широкими були його крила. Надто далеко він замахувався, – з ганьбою впав за грати. Його віддали на суд Всесвітній – і він програв. Його покарали за надто високі мрії, за надто сонячні бажання, за надто безсмертні прагнення.
Тепер він не сонячний і не вічний. Тепер він полум’яний і смертний. Знову і знову смертний, згораючий у власних мріях.
Щоразу коли змучені крила знову охоплює полум’я, перед очима у нього проносяться усі нездійснені його плани, усі ненароджені діти, усі незапалені сонця. Він з гірким болем закриває очі – він не хоче бачити ілюзію, він не хоче себе жаліти. Йому нестерпно боляче, маленьке мужнє тільце тріпоче у полум’ї, а сердечко палає у пекельних муках: – він знову гине.
Гине, щоб народитись знову і знову прожити той самий шлях. Шлях від янгола до демона. Він займається надією на нову здійсненну мрію, і з диким болем тріпочучи у полум’ї, він пробачає людям. Вже майже не живий, у останній агонії він щиро пробачає, знову і знову, від усього палаючого сердечка.
Він дарує їм зцілення: кілька дрібних маленьких сльозинок, – завтра вони врятують комусь життя. Декілька мирних сльозинок маленької мужньої пташки, що так любила Світ, бажаючи йому тільки тепла.
Народившись у вогні, з його очей
спадають Цілющі сльози Фенікса.
Завтра все продовжиться.
Проте він вже давно не гнівається.
Він пробачає, запалюючи вам Сонце.

40

«Ловець снів»

Він краде твої сни. Збирає, нанизуючи на тонку шовкову нитку, – міцну, безнадійно міцну.
Щодня, – щоночі він приходить. Приходить і стоїть над твоїм ліжком, схиливши голову і опустивши темні зблідлі крила. Його помутнілі очі дивляться кудись вперед, мовчазним тихим поглядом.
Кімната шарудить тишею. Короткі змучені тіні колишуть мляве світло ночі, відаючи твій щохвилинний страх. Адже ти спиш і не бачиш. Він далеко, але над головою тріпоче німо, тріскає, палає, – він знає, він єдиний відчуває, як тіні граються із твоїм майже бездиханним тілом.
Тут тихо і порожньо. Прозора біла хустка лежить на підлозі, а вітер, завіваючи у привідкрите вікно, ледь-ледь кидає на неї своє темне нічне дихання, наповнюючи твій сон блакитною темрявою.
А він, маленьке дитя, нестримно жахливої, колись, людської уяви, прийшов сьогодні. І він не один. Не один такий – їх таких багато. Вони живуть тобою. Твоїми нічними фантазіями живуть, живуть, щоб забирати їх з собою, на згадку про ще один згаяний день.
Спустившись із темного зіркового неба, ще давно, колись дуже давно, на своїх міцних, шелестячи нічним пір’ям крилах, вони відвідали Землю.
Вихідці із небесного павутиння, народжені під диким порожнім Місяцем, – твої бажання і мрії для них – єдина тонка грань існування.
Вони не поганці. Не поганці, що покинули Сонце. І не добрі люди, які бояться темряви, – вони Інакші. В них кожний день сумний і неприступний для зрячого і віруючого, – вони живуть за межею. За межею простої дурної реальності, за межами магічних амулетів і замовлень.
Вони –– Привиди сьогоднішньої
                                        Руїни.

Колись він мріяв схопити Світ. Схопити світ у сонячному світанку із танцюючим медовим небом, із тисячами золотих кришталевих росинок на смарагдовому килимі з ромашок та недостиглих колосків, – тоді він просто брав ручку і записував все, що бачив. Все, що крутилось навколо нього у шаленому дикому тропічному танку сяючих прозорих трав із прохолодним подихом, у вирі з дитячих посмішок та гучного дівочого співу, – він на папері творив інше життя, нове і більш казкове у своїх мріях, більш вище у небесному польоті над прірвою, – більш довершеніше.
Щодня він починав спочатку, спочатку починав по-новому дивитися на людей. Він вишукував у натовпі ту єдину, можливо, ніколи і незнайому і небачену, проте туманну і примарну, яка пахла нічними дощами, а у волоссі у неї були вплетені запалені палаючі зорі. Ту єдину і неповторну, зіткану із квітів і степових вітрів, таку ж легку і незнайому, таку ж вічно щасливу і танцюючу.
Її швидка постать нагадувала йому танок яскравого осіннього листя, вічно співаючого народних пісень і шепочучого вітряного бурею, кличучого Дощ і Сонце знову зустрітися у весільному осінньому циганському танку біля ватри, де у швидкому вирі танцю розривається кольорове кругле намисто і бриньчать металеві браслети, а тепла багряна ніч біля вогню пахне чорним шоколадом – в’язким і пряним.
Вона являється йому у бистрому запальному танку із брязканням підвісок, а її сяюча посмішка губилась у ейфорії вогню, плутаючись серед червоного стрімкого палахкотіння багаття, – вона танцювала біля полум’я, одна-єдина серед десятка таких же різнокольорових дівчат, і швидко перебирала босими ногами по розпеченому піску, гублячись серед бронзових займистих іскор, кидаючи дикі погляди в центр полум’я.
Він марив цим ідеалом, що вночі будив його запахом кориці і міцної кави, звуками веселої музики танцю та яскравими вогнями теплої ночі. Тоді він прокидався зі смаком гіркого шоколаду на губах і з червоним-червоним намистом, міцно затиснутим у правій руці, а на столі палала свічка, стрімко угору танцююче полум’я. Він прокидався із жахом невимовної казки.
Хапав найближчий клаптик паперу і у дикому напівсні зшивав уламки втраченої ейфорії, зшивав тонкі зап’ястя із золотою ниттю, нанизував на сухі палиці кориці кругле намисто вперемішку із розпеченими вугіллями, поєднував палаючий погляд нічної блукалиці із, залишеними на гарячому піску, розшитими червоним бісером, – і все це об’єднувала одна ватра, один незабутній уявний день неіснуючої ночі танцю загадкової дівчини, якої він ніколи не бачив. Він мріяв про залишок тепла. А тому, одне за одним, нанизував розпечені кавові зерна у яскравому полум’яному світлі тонкої нічної свічі.
Наступного дня він йшов на полювання. Він ламав посмішки і погляди, яскраве осіннє листя і шепіт сухої ґрунтівки, запах кави, що струмився від маленької кав’ярні і сонячний на металевих браслетах, –все, що могло бути хоч якось з нею пов’язане. Він знову намагався схопити цілий світ. Світ, що із багряними світанками та темними вечорами біля ватри, зо з новим місяцем та шумлячою за обрієм рікою, із дерев’яним амулетом з маленьким зображенням орла, що висів на її тонкій шиї, – цей світ, це полум’яна феєрія мучила його щоночі, щоночі додаючи фарб одному і тому самому сну із терпким запахом чорного шоколаду…
Він не мав на меті збагатитися, – він не боявся самотності уже давно, – він просто хотів щастя. Тихого і спокійного життя. Але щоночі щось змушувало йог вставати і братися за перо, записуючи букву за буквою, творячи на папері свій світ снів і фантазій, заповнюючи новий схід Сонця для себе – полум’яного і нестримного.
На палицях пил поїдав вже не один описаний зошит із нічними приблудами, які кожного дня, із настанням холодних сутінок заново розпочинали свій барвистий танок.
А, знаєте, – він хотів залишитися, залишитися із ними. Хоч раз нікуди не йти, не прокидатися серед ночі, знову і знову намагаючись зловити цей полум’яний сон, – він хотів додивитися його до кінця. Не зникати, так і не повідомивши їм свого імені, адже щоразу йому все більше здавалось, що вони дивляться на нього скоса і вимагають від нього – чужинця остаточного пояснення, – він хотів її все розповісти.
Розповісти, що він знає, де насправді сходить Сонце, знає, де ховаються думки, коли вони такі потрібні, знає, про що шепочуть зелені колоски, і знає, які насправді дурні і несерйозні квіти-ромашки, – він хотів, щоб вона дізналася хто він такий.
Щодня він наздоганяв її, свою кольорову осінь.
Щодня він шукав спосіб втілити свій сон в реальність.

Можливо і зараз він шукає.
Шукає дівчину із багряними іскрами у темному волоссі, дівчину із очима чорнішими за ніч і глибшими за безодню, шукає дівчину із посмішкою диявола та янгольським порухом руки, – шукає її за дзеленчанням важких кольорових браслетів та намиста, шукає за шлейфом із барвистого осіннього листя і за нічним повітрям, пахне кавою…
Шукає, щоб нанизувати її слова на тонку червону нитку і плести із них вінок співу та мрій.

Приходь!, – бо він шукає тебе, полум’яно істотно.
Приходь, і вашим домом стане Сонце.
Стане пристанню для двох нічних блукальців, що мріють про танець у веселій кольоровій юрбі, серед таких же диваків. Мріють про танок біля вечірнього вогню із гірким запахом чорного шоколаду.

41

«Історія не вкаже…»

Історія не вкаже мого імені. Десь далеко живе моя душа. Зараз вона як ніколи відверта, відверта і може навіть чиста.

За вікном вітер. Іде дощ. З дерев зривається пожовкле осіннє листя і з тихим сумом падає в калюжі, прибите легкими сірими краплями. Нудотний день.
На дворі все шумить і шумить, ще сильніше, гримають хвіртки у під’їздах і від цього ще більше хочеться спати. Сьогодні на душі у всіх сумно. Жовто-сірі вулиці шепочуть пилом, скриплять і перемішуються тихими загадковими голосами. Дерева вмирають у муці. Тихо і повільно, промокаючи до нитки, до останньої тріщинки. Сухі, подерті, вони вже і не раді простому осінньому дощу, якого завжди так чекали в молодості.
Тепер їхнє серце пішло в коріння, засіло десь так глибоко, що і самі вже напевно забули, куди його сховали. Сховали від ударів і маленьких ножів, що вгризалися у і так вже вимучені тіла кожного літа, виписуючи історії кохання на хворих понівечених тілах. Тепер вони спочивають з миром. Маленькі знедолені немовлята.
Десь на іншому кінці вулиці, у легкому тумані палають кілька багряних кленів. Але і вони не додають цьому дню фарб. – Він все одно сумний і обдертий, як проста вулична кішка.
На вулиці мокро і трішки віє холодом. Здається, забудькуватий осінній вітер от-от зірве капелюхи обвішалих старовинних будинків. Дощ прогнав з майданчиків маленьких серйозних дітлахів, не давши їм побавитись як слід, у свої останні дні дитинства. Зараз на цих вулицях дощ плаче за втраченим часом, таким же швидким і незворотнім, як ця осіння злива. Вона іде вже третій день і це додає проблем маленькому містечку. Проте сьогодні особливий день.
Ці спогади зриваються, як і осіннє жовте листя: – з тихим шарудінням прощання.

Вона дивиться у вікно. Її великі карі очі слідкують за швидкою вареницею блідого листя, підхопленого вітром. Немов не живі, немов воронячі крила,такі ж дикі і безжальні, окаянні, схоплені сумом. Таким сумом не живуть, – ним існують. Ним тільки вмирають. У такому сумі горять очі Чорної Вдови – невільниці своїх паскудних вчинків. Хоча й такої ж смертної як і віддані їй. Шляху назад немає. Її життя давно вже втратило все всерівно. Тепер нарешті можна гуляти під дощем, нарешті можна…
Тихо скавучала земля. Дрібні струмочки вгризалися в неї без жалю, розливалися у ній, знищували її мовчання. Тихо і бездушно нівечили її спокійні думки. Життя біжить так швидко.
Інколи не встигнеш озирнутися, як з тебе вже знімають мірки, щоб засипати тією ж землею. Тобі вже все одно, а їй – страждати, гортаючи тлінне бурхливе створіння.
Ви будь коли можете побачити невидиму маленьку темну постать біля вікна, а може й біля вашого вікна, може і його торкнеться така участь – постійно червоніти і в’янути від ваших проникливих поглядів углиб, у саму душу. Ось ви так дивитеся, як кажуть: «у нього», у те саме вікно, але чомусь ніколи не розглядається його як непрозорий потрібний предмет, або як вагому частину інтер’єру…– А може іноді трапляється, що ви з ним зустрічаєтеся поглядами, з цим прозорим вікном? – Але, нажаль, ніколи не знайдете що йому сказати – люди не звикли розмовляти із примарами. Навіть, якщо вони наші власні.
Ось і вона так. Вже котрий рік заглядає, і вже котрий рік немає сказати чогось нового, а деколи і взагалі не може нічого сказати. Щодня одне і те саме.
Щодня вона підходить до підвіконня і півгодини роздивляється свої руки – тонкі, худорляві, із численними сяючими судинками. Вона – тихий самотній день. Сірий і майже не дихаючий, онімілий від холоду, з постійно змерзлими пальцями. Із сумними великими очима, вона маленька загублена пташка, із перебитими зустрічним вітром крилами. Жаль і смуток, вічні крики, мертві шрами, фарфорові зіниці. Стони вітру, заплутаного у її волоссі, бездушна, дика, всіма бажана.
Нещасна самобутня істота, вона зрадила найближчим людям, найближчим. Тепер вона живе від світання до світання, чекає часу, щоб знову рахувати останні секунди сходу сонця. Вона прокидається о п’ятій ранку і у нічній сорочці біжить до вікна босоніж по холодній дерев’яній підлозі, щоб зустріти свою єдину тепер радість, те дещо, зо зв’язує її втрачені надії у зів’ялий пучок вмираючих болючих спогадів, які повільно отруюють її посмішку, затуманюють прозорі склінні райдужки очей… – кожного ранку вона спішить дивитися в нікуди.
Думаю, вона хоче щось сказати, хоче щось сказати, а тому її німі губи болісно скривляються тремтять при ще одному жорстокому польоті вітру на великі віконні рами. – він руйнує її світ. Вітер і вода. Дві стихії, що завжди протидіють. Б’ються не як друг і ворог, а як брат і сестра – так набагато болячіше.
Вона стоїть перед вікном, по якому струмками стікає сумне осіннє небо, і чорне худі плечі у темний шарф – тепер їй всюди холодно. Бліде, ще зовсім молоде обличчя застигло десь між реальність і безоднею божевілля.
Маленькі нігті з жадібністю вгризалися в плоть… дрібної ароматної апельсинки. Вона чистила її і все одно думала про щось своє, щось таке щасливе колись і радісне, а в цей час сік тік по долонях і по ліктях, крапав на босі ноги, і кімнату заливав густий оранжевий аромат щастя. Десь було чути биття крил знесилених янголів, зачинених у шафі. Заплакала фарфорова лялька. Було чути биття крил. Вона ходить по колу, самотня як Божий день: День-Ніч, Ніч-День, – нічого зайвого. Інколи вона дивиться по інакшому на створений нею ідеальний світ.
Хвилини йдуть, повільно перетікаючи в години. Їй уявляється безлюдний острів, теплий і сонячний. Там немає камер і папа раці, там тихо і спокійно, і там ніколи не задзвонить телефон.
Там сонячно і тепло, гарячий пісок пропалює шкіру, а вода довкола така солена, що неможливо потонути. З моря віє легкий бриз, а десь далеко на горизонті полює альбатрос…– Все це тільки уява. Можливо зараз вона і живе біля моря і тут і справді часто буває тепло, коли Сонце рве останні нитки небосхилу, а зорі такі великі і яскраві, і Місяць тут виглядає по інакшому, – але це все. Туту нудотно, і навіть більше, ніж просто нудотно – тут фальшиво і лицемірно, бридко, і тепер вже, до болю нестерпно.
Коли вона іде по вулиці на неї всі тикають пальцем, немов у неживу пластмасову істоту. Всі витріщаються, камери спалахують перед самим носом, а ці навіжені збивають її з ніг… але вона просто гордо відсуває усіх убік і проходить, привітно натягнуто посміхаючись – це її робота, вже.
Телефон дзвонить занадто часто, але з турботою майже ніколи, – щоразу вона натискає заповітну кнопочку вимкнення довгим червоним лаковим нігтем – ніяк не інакше, все так само як і в містера Х – історія повторюється. Невідворотно.
Хоча, ні, їй все ж пощастило більше, набагато більше – у неї є Все, у неї є Всі – швидко, просто, безвідмовно. Істинна Снігова Королева. Холод і смуток пронизує тепер її кожного дня, добирається до самого серця і вганяє у нього найгострішу, найзамерзлішу свою голку.
«Якщо хтось віднайде мою душу, можливо хтось знову втратить світ», – написала вона одного разу у одній із своїх книжок і, як завжди, подарувала цю репліку своїй улюбленій героїні – маленькій хитрій шлюшці. Тоді вона створила частину себе, себе існуючої, себе теплої і мстивої. – Вона створила своє майбутнє, чудово знаючи про правило гри, вгадувала кожний наступний свій майбутній крок і вимальовувала його на папері, відомими її ще тоді словами, відомою ще тоді мовою… – часи змінюються. Люди не міняються ніколи.
Тихо і невпинно цокає годинник – шляху назад немає, все рухається тільки вперед. І навіть роблячи крок назад,ми тільки підтверджуємо ще одну секунду в нашому короткочасному майбутньому, адже секундна стрілка не стоїть на місці.
– Завтра церемонія нагородження, а ти наклюкалась маленька стерво! Яка ж ти завтра перед ними постанеш, дурепо! Як я ненавиджу цю бісову країну, тільки недавно навчилась розуміти все, про що вони говорять! Дідько… Щоб їх всіх! Ну звичайно, я ж для них золота жила, от і змушені любити, неприкаяну кобіту. Чому я?..– вона дивилася собі у очі, у тихе пломеніюче скло битих дзеркал, із холодними струнками дощу.
Було чути як вітер рве верхів’я дерев, як ломиться міцне зелене листя. Чуже стає своїм. Її бив озноб. На підлозі валялася розчавлена оранжева апельсинка і обірвані шматки сонця. На вій опускався вечір.
На столі її кабінету був абсолютний безлад: кілька недомальованих графічних картин та конверт із новими фотороботами, увімкнутий ноутбук і недопрацьований майбутній бестселер, напіврозбита пляшка мартіні і вічно звонячий смартфон, а ще купа усілякого іншого мерзотного непотребу, старі дитячі фотографії і листівки, списані зошити, непотрібні вже давно щоденники і блокноти, давно забуті копії контрактів, журнали із власною фотографією на облошці, маленький медальйон-секрет із подарунковим унікальним гравіруванням: «Таємничій і нескореній, сплячій у пісках пустель. Для світу Інь і Янь двох останніх» … іноді вона кладе його в свою сумку.
Це все – інша сторона її світу, сторона, яку вона іноді хоче ненавидіти. Інша сторона медалі її переможного руху вперед, тільки вперед, без зупинки.
– Коли ти прийдеш, то змусиш мене пообіцяти, що я більше так не буду. Коли ти прийдеш я більше так не буду…
Вона стояла перед вікном і дивилася вперед, туди, де на стемнілому просторі вибухали яскраві блакитні блискавки і чувся шурхіт громових жахіть. У відчинене вікно вривалися потоки холодного нічного вітру і змушували тендітніше перелякане тіло дрібно тремтіти.
У сусіднє скло бився маленький кажан, змушуючи простягаючи лискучі шкіряні крильця до червоного каменя на перстні її лівої руки, у якому відбивалися неонові спалахи грози. На підвіконні, у келиху червоного вина стрибали такі ж самі зачаровуючи гранатові вогники. Здригалося небо, і розкати грому вдарялися об скелі шибки, які рикошетом закидали ці стогони в велику самотню кімнату, відтворюючи в ній сім кіл пекла. Стіни тремтіли від жорстоких набігів вітру.
А вона стояла із мертвим виразом обличчя, спокійно поклавши долоні на підвіконня, і говорила тільки одну фразу:
«Коли вже піде дощ?»

42

Jupiter написал(а):

«Фенікс»

Это фантастично. Поразительно. Настолько сильно задело. До какого-то  оцепенения.

Jupiter написал(а):

«Ловець снів»

Так волшебно-сказочно.

А вообще проза твоя понравилась, такие насыщенные поэтичные образы, эпитеты, сравнения. Интересно.
И везде, я замечаю прослеживается яркий образ Солнца.

Отредактировано requiemformysoul (8 Май 2010 18:41:36)

43

Ой, так багато тексту...з вашогодозволу, поцiкавлюсь згодом.)

44

Головне-щоб цікавилися)))

45

Jupiter, Гілька

Один IP... За создание нескольких ников забаню без права на востановление!!!

46

Natali666 написал(а):

Один IP... За создание нескольких ников забаню без права на востановление!!!

Да нет,вы чего,эт моя подруга,она пришла ко мне что б я помогла ей зарегистрироваться,анкету заполнить и все такое- С МОЕГО КОМПА !!!!-так что я вовсе не Гилька-это совсем другой человек..!
Но ошибку поняли...-больше не повторится. :yep:

47

Jupiter написал(а):

Но ошибку поняли...-больше не повторится.

В следующий раз предупреждайте ;)

48

обязательно  :yep:

49

В тебе такі модні творіння, ну я розумію, ти ж світова письменниця і все таке,але пишеш вреалі по дорослому....
Шальоні Ешельончики вреалі рулять=)

50

Вірші на рідній мові, проза на рідній мові... та ще й які вірші і проза!)
це божественно)
миллион алых роз тобі =))

51

Jupiter
нарешті я все дочитала)) ти реально молодець, дуже натхненно пишеш :cool:
найбільше сподобались *Палаючим серцям присвячується...*, *Вірю*, *Зроби*
також коли читала прозу на першій сторінці, думала написати, щоб ти спробувала себе у новелах, та на другій сторінці побачила, що це вже не актуально)
і творчі переклади просто нереально сподобались, пиши ще :writing:
ну і треба ж, як кажуть хоч ложку дьогтю тобі, а то все хвалю і хвалю)) як на мене, в прозі дуже багато описання (ну епітетів, образів, чи шось в цьому напрямку), я гублю сам зміст....ну це чисто моя думка :tomato:  але природу ти шикарно описуєш, настрій гарно передаєш^^

requiemformysoul написал(а):

И везде, я замечаю прослеживается яркий образ Солнца.

я також це помітила))

фуух, здається нічого не забула

52

не ма за шо. ми ж звізди=). а фото викладу, зажди трішки=)

53

Jupiter, можно я вклинюсь насчет эпитетов?) вот например:

Jupiter написал(а):

Вона стояла перед вікном і дивилася вперед, туди, де на стемнілому просторі вибухали яскраві блакитні блискавки і чувся шурхіт громових жахіть. У відчинене вікно вривалися потоки холодного нічного вітру і змушували тендітніше перелякане тіло дрібно тремтіти.У сусіднє скло бився маленький кажан, змушуючи простягаючи лискучі шкіряні крильця до червоного каменя на перстні її лівої руки, у якому відбивалися неонові спалахи грози.

тут практически перед каждым существительным эпитет, а то и два. по-моему, это перегружает текст и делает его чем-то похожим на дешевый женский роман ("его сильные мужественные мускулистые руки обнимали ее тонкую девичью талию..." и в таком роде). не остается места для фантазии - подумать о том, какой была летучая мышь, например...

а в общем - красиво)

54

Гілька,ЖДУ... :mybb:

Renny,ошибку поняла...Спс =)

Отредактировано Jupiter (17 Май 2010 13:22:46)

55

Респект трудящімся=)

Отредактировано Гілька (17 Май 2010 13:23:55)

56

Jupiter
ну впринципі Renny навела вже приклад, саме про це я і писала)
а вірші твої мені дуже подобаються, от ще раз перечитую......українська мова звучить просто неперевершено, так мелодійно))

57

INSANITYзрозуміла.Так,тут я  переборщила з епітетами... :D
Нарахунок віршів-дякую.Всеж приємно чути такі слова.

58

Додаю вчорашнє творіння :

"This is War" (не переклад,а просто вірш)

Розглядаючи міфи античності
І у Сонце стріляючи зблизька,
Мчать ракети,утоплені в вічності,
І збивають на землю,так низько.

На фасадах стрічки розривають-
Багрянцеві,із білим димком.-
Все,що було-стирають,змивають
Із облич стрілків невідомих.

Забирайтеся!Геть!Пропадіть всі!
Все найкраще,що було колись:-
Відчайдушні,незамані мрії,-
Все накрило піском з-під коліс.

До останнього подиху,вірте,
Розряджаючи кріс нанівець,
До останньої кулі,безсило,
До відзнаки єхидства: Борець!

З автомату розстрілюють душі,
Під колесами гравій сердець,-
Все,що дихати більше не буде,
Загребли як уламки планет.

Не засвітяться більше зіниці,
Десь розплились орбіти життя.-
В ці гранатами стріляні лиця
Заглядає мала дітвора.

Зміст втрачається,гине ідея
Боротьби за найкращі світи.
За все те,що ми ще не створили,
І за те,що вже на межі.

Це війна не за душі,дитинко,
Не за місце під сонцем,малий,
А за Світ,невмирущий й єдиний,-
Все -за Світ однієї людини.

Щоб створити нове із уламків.
Щоб життя зародити в серцях.
Й воскресивши Людину з Останків,
Зупинити Початок Кінця.

59

Jupiter написал(а):

Щоб створити нове із уламків.
Щоб життя зародити в серцях.
Й воскресивши Людину з Останків,
Зупинити Початок Кінця.

оце особливо сподобалось...........

60

:flirt:

Вы здесь » 30 Seconds To Mars - Ukrainian Echelon » Текстовые работы » Jupiter( Палаючим серцям присвячується...=)